2017. február 7., kedd

Fetás kifli




Ez a sós kifli pár napig puha marad, nagyon finom teához vagy egy pohár tejjel.
Most éppen a legnagyobb unokámnak készült, csomagban fogom elküldeni. Pontosan azért választottam ezt a receptet, mert kibirja a 2 napos póstai utat, nem szárad meg.

Fetás kiflik
Hozzávalók: 25 dkg Feta sajt, 10 dkg bármilyen reszelhetö sajt.
1 pohár olaj, 2 pohár tej, 1 cs. élesztö két kávéskanál só, 1/2 sütöpor!! / 1 pohár az másfél deci !!!!
kb. 50 dkg liszt.
A Feta sajtot összemorzsoljuk apróra, hozzáadjuk a tejet, olajat, belemorzsoljuk az élesztöt és a sót. Apránként ´kézzel hozzádolgozzuk a lisztet, amiben elözöleg elkevertük a fél sütöport. Ez elöször egy ragadós massza, de jól eldolgozzuk és ha kell még kicsi lisztet teszünk hozzá amig egy könnyen gyurható tésztát kapunk. Az egész kb. 10 perc.
Fél órát kelni hagyjuk, majd kinyujtjuk és kifliket formázunk a tésztából.
Tojássárgával megkenjük, majd a reszelt sajttal megszórjuk. Elömelegitett sütöben kb. 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Nagyon finom foszlós tésztája lesz. Igazából nem tudom miért kell bele sütöpor is, de lehet ez a titka a tésztának.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése