2013. november 25., hétfő

Kókuszos és mogyorós csók





Kókuszos csók áfonyával
3 fehérje, 20 dkg cukor, csipes só, 250 kókusz reszelék, 2 evökanál citromlé.

5 dkg áfonya

A tojás fehérjéböl pici sóval és a cukorral fényes habot verünk. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket a citrom levét és az áfonyát, jól összekeverjük.  15 percig állni hagyjuk, hogy a kókusz felvegyen egy kis nedvességet. Két kávéskanállal halmokat rakunk a tepsibe és  170 fokon kb. 20 percig  sütjük.

Vigyázzunk ne égjen meg. Amikor kész a közepe még kicsit puha, de kihülés után megszilárdul.

Hetekig eltartható zárt dobozban.






Mogyorós csókok


2 tojás fehérje, csipet só, 15 dkg cukor 1 teáskanál reszelt citrom héja 12 dkg darált mogyoró.

A tetejét lehet disziteni mogyoróval, vagy kandirozott gyümölccsel.  Ugyanaz az eljárás mint a kókuszos csóknál.

Hetekig eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése