2013. november 25., hétfő

Aszalt gyümölcsös kekszek /Rosinen Brötli /




Rosinen Brötli néven van meg nekem ez a recept. Mindig elkészitem adventkor, mert finom, zaftos,illatos  és sokáig eláll fémdobozban. 


Hozzávalók: 15 dkg cukor, 3 egész tojás, 15 dkg vaj, 12 dkg liszt, 1 kk. sütöpor, 15 dkg darált mandula
/dió, mogyoró/ 1 kk fahéj, 1 fél citrom lereszelt héja, 25 dkg aszalt gyümölcs /barack/ vagy mazsola vagy amit szeretünk.  Cukrot, vajat, tojást habosra kikeverni és utána a többi hozzávalóval elkeverni.
Kanállal kis halmokat csinálni. 15-20 percig sütni. Friss marad sokáig és nagyon hamar elkészül. Olyan finom illata van amikor sül meg utána is.  
Citrommázzal lehet bevonni, de máz nélkül is nagyon finom. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése