2012. május 18., péntek

Gorgonzolás, spenótos tészta




Gorgonzolás, spenótos tészta 4 személyre
Hozzávalók: 20 dkg zsenge spenót, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 40 dkg tészta /tagliatelle/, 50 dkg csirkemell filé felkockázva, 1 evökanál olaj, 2 dl fehérbor, 1 dl tejszin, 10 dkg gorgonzola, 1 teáskanál zöldségleves por.
A spenótot megmossuk lecsepegtetjük és csikokra vágjuk. Félretesszük.
A csirkemellet az olajon mergpiritjuk 4-5 perc alatt, sózzuk, borsózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, ezzel is 1-2 percig piritrjuk, majd felöntjük kb1 dl vizzel a borral, a tejszinnel majd  beletesszük a kockára vágott gorgonzola sajtot és lassan kevergetve összefözzük. Izesitjük még a fél teáskanál zöldségleves porral. Jó izesnek kell lennie mert a tészta felveszi az izeket. A tésztát közben megfözzük, leszürjük egy tálba tesszük, rögtön ráöntjük a forró gorgonzolás húsos szószt, rászorjuk a spenótot és összekeverjük. Kb. 25 perc alatt elkészült egy finom vacsora. A maradék  bort meg a vacsora után megisszuk .